Netanjahu: Román-izraeli kormányülés lesz Bukarestben

Újabb információt hozott nyilvánosságra közösségi oldalán Benjámín Netanjáhú izraeli kormányfő Viorica Dăncilă miniszterelnök és Liviu Dragnea képviselőházi elnök látogatását követően. A két fél közös kormányülés megszervezésében egyezett meg, és erre már a következő hónapokban sor kerülhet Bukarestben. Netanjáhú ugyanakkor ismételten kifejezte reményét, hogy Románia mielőbb Jeruzsálembe költözteti jelenleg Tel Avivban működő nagykövetségét.

Bukarestben javában tartott még Klaus Johannis államfő és Viorica Dăncilă kormányfő nyilatkozatháborúja, amikor Izrael Miniszterelnöki Hivatala Facebook-bejegyzésében közölte: a tervek szerint üzletemberek és befektetők részvételével rövidesen izraeli-román közös kormányülést tartanak majd Bukarestben. Netanjáhú megköszönte román partnerei részvételét a hetven éves izraeli államiság ünnepén, és emlékeztetett a két nemzet közötti „különleges kapcsolatra”.

Hozzátette: reményei szerint Románia mielőbb Jeruzsálembe költözteti nagykövetségét, ahogy azt Trump elnök „történelmi döntése” nyomán az Amerikai Egyesült Államok is teszi majd a következő napokban. „Jeruzsálem a zsidó nép mindenkori fővárosa immár háromezer éve. Ez a város a Knesszet (az izraeli parlament), az államelnöki hivatal, a kormány és a legfelsőbb bíróság otthona is, így csak természetes az, hogy a nagykövetségek székhelye is itt legyen” – idézte Benjámín Netanjáhút a Miniszterelnöki Hivatal bejegyzése. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?