Trump üzent Oroszországnak: készülj, jönnek a rakéták

Egyszerű és egyértelmű üzenetet rakott ki Twitter-oldalára Donald Trump amerikai elnök.

Trump azt írja, Készülj Oroszország, jönnek a rakéták, amik szépek, újak és „okosak”.

A kölcsönös fenyegetések elindítója az, hogy múlt héten szombaton feltételezhetően vegyifegyver-támadás érte a szíriai Dúmát, amire válaszul Trump katonai csapást kezdett fontolóra venni a támadásért felelősnek tartott rezsim ellen.

Erre reagálva Alekszandr Zaszipkin, Oroszország bejrúti nagykövete az esetlegesen kilőtt amerikai rakéták lelövését helyezte kilátásba egy kedd esti műsorban a Hezbollahhoz köthető al-Manár nevű csatornán.

Az "okos rakétáknak" a terroristák, nem pedig a legitim szíriai kormány irányába kellene szállniuk - közölte Facebook-bejegyzésében Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Zaharova reagált Trumpnak arra a twitteres felvetésére is, hogy véget kellene vetni az orosz-amerikai fegyverkezési versenynek. "Nagyszerű ötletnek" nevezve azt, egyúttal javasolva, hogy az Egyesült Államok saját vegyi arzenáljának megsemmisítésével kezdje meg a folyamatot.  Vlagyimir Putyin orosz elnök 2017. szeptember 27-én élő televíziós kapcsolásban adott utasítást az utolsó orosz vegyi töltet megsemmisítésére. Putyin egyúttal a hasonló kötelezettségének betartására szólította fel az Egyesült Államokat.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?