FRISSÍTVE - Lezuhant egy repülőgép Algériában, legalább 257-en meghaltak

FRISSÍTVE: A felszállást követően szerdán lezuhant egy katonai repülőgép az algériai főváros, Algír közelében. Akár kétszáz halálos áldozat lehet. FRISSÍTÉS: Legkevesebb 257 lehet a halottak száma.

Röviddel a felszállás után lezuhant egy katonai gép Algériában, az Algírtól harminc kilométerre délre fekvő Bufarik támaszpontnál. Helyszíni információk a halálos áldozatok száma a kétszázat is meghaladhatja, de ezt hivatalosan egyelőre nem erősítették meg, írja a BBC.

Ötven mentőautó sietett a helyszínre, a sérülteket folyamatosan mentik. Az MTI szerint egy Il-76-os gép zuhant le. Az algériai tévé felvételein a gép lángokban álló roncsait lehetett látni.

FRISSÍTÉS: A BBC szerint legalább 257 ember meghalt a szerencsétlenségben. A katasztrófavédelem szóvivője azt mondta, hogy a gép a dél-algériai Tindúfba tartott, ahol sok, a szomszédos Nyugat-Szaharából származó menekült tartózkodik. A terület hovatartozását Marokkó vitatja, nagy részét ellenőrzése alá is vonta.

Az algériai kormánypárt, a Nemzeti Felszabadítási Front (FLN) egyik tisztviselője azt közölte, hogy a szerencsétlenül járt repülőn utazott a nyugat-szaharai függetlenségi mozgalom, a Polisario Front 26 tagja is.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan hányan haltak meg, és van-e túlélő. Egyelőre az sem világos, hogy mi okozta a tragédiát. Az algériai tévé felvételein a gép lángokban álló roncsait lehetett látni. A környéket sűrű, fekete füst lepte el.

Kapcsolódók

Kimaradt?