Trump kivonulna Szíriából

Komolyan fontolgatja az amerikai csapatkivonást, s hamarosan dönt a Szíriának juttatott támogatás csökkentéséről is – mondta Donald Trump. Az amerikai elnök Washingtonban a balti országok államfőivel találkozott.

"Elsődleges küldetésünk az volt, hogy megszabaduljunk az Iszlám Állam terrorszervezettől" – mondta Donald Trump. Szerinte ezt már majdnem sikerült teljesíteni, s nagyon hamar másokkal egyeztetve dönt arról, hogyan legyen tovább.

Trump azt mondta, hogy az elmúlt 17 évben az USA 7 ezer milliárd dollárt költött a Közel-Keletre. A New York-i Világkereskedelmi Központ tornyai és a washingtoni Pentagon épülete ellen elkövetett 2001. szeptember 11.-i terrortámadások arra bírták rá az országot, hogy erőszakos és fenyegető csoportokat győzzön le a Közel-Keleten és Ázsiában. "Gondoljanak csak bele – 7 ezer milliárd dollár 17 évre számítva.

"Semmit, de semmit nem kaptunk vissza, csak halált és pusztítást. Ez szörnyű. Itt az idő" – mondta Trump. “ Ki akarok vonulni Szíriából. Haza akarom hozni a csapatainkat" – mondta az elnök.

Brett McGurk, a nemzetközi koalícióhoz delegált különmegbízott egy washingtoni fórumon azt mondta: "Azért vagyunk Szíriában, hogy az Iszlám állam ellen harcoljunk ... ez a küldetésünk még nem ért véget, de be fogjuk fejezni."

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?