Ha Bayerék nem, akkor a Jobbik tüntet szombaton Ponta ellen

Tüntetést szervez a Jobbik Victor Ponta szombati budapesti látogatásának idejére - közölte Novák Előd, a párt alelnöke hétfőn sajtótájékoztatón.szekely zaszlo kozpont

A politikus azt mondta: gyalázat, hogy az MSZP országértékelő rendezvényének vendége a román kormányfő lesz. Victor Pontát sovinisztának, magyarellenesnek nevezte, és úgy fogalmazott: hazaárulásnak tartja, hogy az MSZP egy nappal a marosvásárhelyi székely autonómiatüntetés előtt vendégül látja Victor Pontát, szerinte ez aláássa a székelyek önrendelkezési törekvéseit.

Novák Előd ugyanakkor bírálta azt is, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) lemondta a szombatra tervezett tiltakozó megmozdulását. A jobbikos politikus szerint nyilvánvaló, hogy a békemenetek szervezői Orbán Viktor kormányfő utasítására hátráltak meg. A miniszterelnök ismét feladta a magyar érdekeket - jelentette ki.

Novák Előd megjegyezte, ezt támasztja alá, hogy bár a szervezők a tüntetés megzavarásának veszélyére hivatkoztak, Fricz Tamás politológus, a CÖF egyik alapítója azt mondta: még közleményt sem adnak ki Victor Ponta látogatásának napján.novák

A Jobbik viszont - folytatta - Mindannyian székelyek vagyunk jeligével vonulásos tüntetést tart szombaton az MSZP évértékelő rendezvényének helyszíne, a Papp László Budapest Sportaréna körül, támogatva a székely önrendelkezési törekvéseket. A képviselő elmondta: arra biztatnak mindenkit, hogy magyar, illetve székely zászlókkal jelenjenek meg a szombati demonstráción.

Kimaradt?