FRISSÍTVE - Nyolc román állampolgár sérült meg a budapesti repülőtéren

FRISSÍTVE: Két busz összeütközött vasárnap a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a balesetben tíz ember megsérült - közölte honlapján a magyar rendőrség.

A police.hu portálon az olvasható, hogy a baleset délelőtt fél tízkor történt a reptér 2B terminálján. Az első információk szerint ketten súlyosan, nyolcan könnyebben sérültek meg.

Hardy Mihály, a Liszt Ferenc-repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére elmondta, a balesetben Malév Ground Handling két busza érintett, amelyek a Wizzair Bukarestből érkező járatáról vitték az utasokat a terminálhoz. Az egyik jármű hátulról hajtott bele az előtte haladóba. Hardy Mihály nyolc, főként román állampolgárságú sérültről számolt be, akik közül egyikük nyaki-, illetve gerincsérülést szenvedett.

FRISSÍTÉS1:  Kilenc embert vittek kórházba a mentők a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren vasárnap délelőtt történt baleset helyszínéről, jellemzően zúzódásokkal, de több sérült esetében felmerült a csonttörés lehetősége - tájékoztatta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-t. Elmondta: már a repülőtéri mentők elkezdték az elsősegélynyújtást, majd a mentőszolgálat négy egységgel érkezett a helyszínre.

A kórházba szállított személyek mindannyian felnőttek, különböző nemzetiségűek, többségük román állampolgár; életveszélyes sérült és gyerek nem volt a sérültek között - tette hozzá. Közölte: két fővárosi traumatológiai osztályra, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe, valamint a Merényi Gusztáv kórházba vitték őket.

FRISSÍTÉS2: Nyolc román állampolgár sérült meg a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren vasárnap történt közlekedési balesetben - tudatja a bukaresti külügyminisztérium. Románia budapesti nagykövetsége tájékoztatást kért a magyarországi hatóságoktól a balesetről, amelyben két, román állampolgárságú utasokat is szállító kisbusz volt érintett - mutat rá a külügy közleménye. 

Az eddigi információk szerint a balesetben nyolc román állampolgár szenvedett kisebb sérüléseket. Közülük kettőt szállítottak kórházba, egyiküket vizsgálat után kiengedték. A nagykövetség állandó kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal, és készen áll a konzuli segítségnyújtásra, amennyiben igény mutatkozik erre - olvasható a külügy közleményében. 

Kapcsolódók

Kimaradt?