Perel a Trumpról valló pornószínésznő

Stormy Daniels – aki azt állítja, hogy 2006-ban viszonya volt Donald Trumppal –, az elnök ügyvédjét, Michael Cohent perli becsületsértés miatt.

A Los Angeles-i szövetségi bíróságon benyújtott kereset szerint Cohen becsületsértést követett el, amikor tagadta a pornószínésznő és Trump kalandját. Daniels ügyvédje, Michael Avenatti szerint "Cohen ezzel azt a látszatot keltette, hogy Clifford kisasszony hazug ember, nem lehet benne megbízni, és állítása, miszerint viszonya volt Trump úrral, nem igaz". A pornószínésznőt Stephanie Cliffordként anyakönyvezték.

A keresetet egy nappal azután adták be, hogy Daniels interjút adott a CBS-nek, és azt mondta, eddig azért nem jött elő a történetével, mert egy ismeretlen férfi évekkel ezelőtt megfenyegette. A férfi feltételezett megbízójaként Daniels Trump ügyvédjétnevezte meg, bár bizonyítékot nem tudott mutatni. "Nem vagyok teljesen biztos benne, de azt hiszem" – mondta.

Cohenről a CBS televízió rövid portrét készített. Ebben a New York-i ügyvédet Trump feltétlen híveként mutatták be, aki gyakran segítette ki az üzletembert. Amikor Trump válófélben volt első feleségétől, Ivanától, akkor Cohen megfenyegette a Daily Beast riporterét, aki Ivana szemszögéből próbálta bemutatni a megromlott házasság árnyoldalait.

Cohen 2006-ban csatlakozott Trump vállalatbirodalmához jogi tanácsadóként. A 2016-os elnökválasztási kampányban Trump támogatója és népszerűsítője volt, és megválasztása után az elnök igényt tartott a szolgálataira, és személyes ügyvédje lett.

Az ügyvéd fizetett 130 ezer dollárt Danielsnek, aki titoktartási szerződést írt alá. A pornószínésznő azt mondja: a szerződés nem kötelezi őt semmire, mert nincs rajta Trump aláírása. Cohen elismerte, hogy egy Delaware-ban bejegyzett cégétől pénzt utalt a nőnek, de arról soha nem beszélt, hogy miért. Következetesen tagadta, hogy Trumpnak vagy vállalatbirodalmának köze lett volna az ügylethez.

Trump bírálói és jogvédő csoportok azt feszegetik, kampánytámogatásnak minősül-e az ügyvéd által átutalt összeg, ami nagyobb, mint amilyet magánszemély vagy vállalat hozzájárulásként törvényesen adhat egy választási kampányban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?