A külügyminisztérium utazási figyelmeztetést adott ki Bulgáriára a télies idő miatt

A külügyminisztérium utazási figyelmeztetést adott ki csütörtökön Bulgáriára. Csütörtökön és pénteken az ország teljes területén jelentős mennyiségű havazás és eső várható, a szél is megerősödik.

Az autóvezetőket arra figyelmezteti a külügyminisztérium, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően felszerelt gépjárművekkel induljanak útnak, közlekedjenek óvatosan, tartsák be az ideiglenes forgalomkorlátozásokra vonatkozó jelzéseket és a rendőrség utasításait.A romániai állampolgárok a www.weather.bg weboldalon tájékozódhatnak az időjárási viszonyokról, illetve a 070013020-as telefonszámon is érdeklődhetnek az utak állapotáról.

A bajba jutott román állampolgárok Románia szófiai nagykövetségétől kérhetnek konzuli segítséget a +35929712858 és +35929733510 telefonszámon, illetve fordulhatnak a román diplomáciai képviselethez a sürgősségi célokra fenntartott +359879440758-as telefonszámon.

A külügyminisztérium felhívja a külföldre utazó román állampolgárok figyelmét a Călătoreşte în siguranţă applikációra, amelyen utazási tanácsokat kaphatnak, és tájékozódhatnak az érvényben lévő figyelmeztetésekről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?