Donald Trump „befogta” a pornószínésznő száját

Donald Trump amerikai elnök személyes ügyvédje elérte, hogy bírói úton eltiltsák a nyilvános nyilatkozatoktól Stormy Daniels pornószínésznőt, aki azt állítja, hogy évekkel ezelőtt viszonya volt Trumppal. 

A bírói végzésről szóló információ csütörtökön került napvilágra, egy nappal azt követően, hogy a pornószínésznő bejelentette: Los Angelesben pert indít Trump ellen, mert a titoktartásról korábban megkötött ügyvédi megállapodást érvénytelennek tekinti, mivel azt Donald Trump nem látta el kézjegyével. 

Az amerikai sajtóban megjelent információk szerint a múlt hónapban egy kaliforniai bíróságon született tiltás értelmében Stormy Daniels „nem oszthat meg bizalmas információkat” a Donald Trumppal több mint tíz évvel ezelőtt folytatott állítólagos viszonyáról. A viszonyt Trump következetesen cáfolta.

A Fehér Ház szóvivője, Sarah Huckabee Sanders szerdán újságíróknak leszögezte: az elnök megnyerte a választott bírói eljárást a színésznő ellen, akinek a valódi neve egyébként Stephanie Clifford. Az NBC televízió információi szerint Trump ügyvédje, Michael Cohen e-mailben el is küldte a bírói végzést Clifford ügyvédjeinek. 

Michael Cohen a múlt hónapban megerősítette: a 2016-ban tartott elnökválasztás előtt valóban fizetett 130 ezer dollárt Cliffordnak, s bár arról nem szólt, hogy milyen címen utalta át a pénzt, azt fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy sem Donald Trump, sem a Trump-vállalatbirodalom nem volt részese a tranzakciónak.

Kapcsolódók

Kimaradt?