Hargita megyei panzióstól lopott fotóval kampányolnak Magyarországon

Egy Hargita megyei vállalkozótól ellopott családi fotóval illusztrált, hazug tartalmú üzenettel kampányolnak Magyarországon a határon túli magyarok szavazati joga ellen. Az érintett, Parajdi Kálmán Endre felsősófalvi panziós egyelőre tehetetlen.

Az uszító üzenet a „Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt” elnezésű Facebook-oldalon jelent meg péntek délután. Vasárnap estig közel ezren osztották meg. A szövege ez: „Levelet kaptunk a Pásztor családtól. Írásukban boldogan fejtik ki, hogy ugyan egy percet nem éltek Magyarországon, és nem is akarnak idejönni, mert jó nekik Erdélyben, de mégis el fognak menni szavazni a 2018-as választáson, hogy továbbra is kapják a pénzt a Fidesztől! Undorító, elég a szavazatvásárlásból! Lájkold és oszd meg a képet, ha te is elvennéd a Pásztor család szavazati jogát!”

A képen azonban nem a vélhetően fiktív „Pásztor család”, hanem Parajdi Kálmán Endre felsősófalvi vállalkozó családja látható. A szöveg többszörösen is hazudik, mert a panziós korábban hosszú ideig Magyarországon élt, dolgozott és fizetett adót, gyermekei Magyarországon születtek. Felsősófalvára tíz éve költöztek vissza, és több vállalkozásuk is van. Ráadásul a házaspár nem regisztrált a választásra, így nem is szavazhatnak – írja a Magyar Nemzet.

A napilap beszámolója szerint a fotó egy tervezett album, a Szerelmem, Székelyföld számára készült. Könnyű volt ellopni, mert ez a vállalkozó feleségének borítóképe is. Parajdi Kálmán Endre üzenetben tiltakozott a Facebook-oldal tulajdonosánál, de válasz nem érkezett. Azóta gyalázkodó üzeneteket is kapott.

A fotót többen feljelentették a Facebook működtetőinél, arra hivatkozva, hogy uszító tartalmat terjeszt, de azt a választ kapták, hogy nem sérti a közösségi alapelveiket. A vállalkozó és a fotó készítője is jelezte Facebooknak a lopást, de vasárnap este még elérhető volt az oldalon.

Parajdi Kálmán Endre vasárnap este azzal hárította el a Maszol megkeresését, hogy egyelőre nem kíván nyilatkozni az ügyben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?