A Kereszténydemokrata Internacionálé teljes jogú tagjává választották az RMDSZ-t

A Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) teljes jogú tagjává választották az RMDSZ-t − döntött a világszervezet végrehajtó bizottságának budapesti ülése pénteken. A Kereszténydemokrata Internacionálé a világ kereszténydemokrata és centrista alakulatait tömörítő szervezet. Ennek európai szárnya az az Európai Néppárt (EPP), amelynek az Romániai Magyar Demokrata Szövetség is tagja.

A budapesti csúcstalálkozó kiemelt jelentőséggel bír, hiszen eddigi megfigyelői státusunkat teljes jogú tagságra váltottuk − nyilatkozta a jó hírt követően Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke. Rámutatott: a tagfelvételt tavaly kezdeményezte a Szövetség, amely fontosnak tartja a magyar közösség hangját a nemzetközi fórumokon is hallatni, maga szerény eszközeivel pedig a globális közpolitikák alakításához hozzájárulni. 

Kelemen Hunor szerint az elmúlt száz év tanulsága az is, hogy a stabil értékalapokkal és keresztény gyökerekkel rendelkező országok azok, amelyek a leghamarabb elindultak a fejlődés útján. Úgy véli, a fontos kihívások előtt álló Európának előbb-utóbb azt is el kell döntenie, milyen értékalapra kívánja jövőjét építeni. Az elmúlt kétezer évet nem szabad feladni, keresztény örökségét ezután is bátran kellene vállalnia kontinensünknek− tette hozzá. 

A Kelemen Hunor szövetségi elnök által vezetett RMDSZ-delegációnak Tánczos Barna, Derzsi Ákos szenátor és Kovács-Kurkó Cecília, a Szövetség külügyi tanácsosa volt a tagja

Kimaradt?