Vincze Loránt a KMKF-en: 400 ezer aláírás még hiányzik

A Minority SafePack európai polgári kezdeményezés jelenlegi állásáról tájékoztatta a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát pénteken Vincze Loránt. A FUEN elnöke emlékeztetett: kevesebb mint két hónap van az aláírásgyűjtés befejezéséig, és még közel 400 ezer támogatóra van szüksége a kezdeményezésnek.

Röviden ismertette az eddigi munka eredményeit, illetve a kampány hátralévő időszakának tervét, ugyanakkor felkérte a kezdeményezést támogató magyarországi pártokat, hogy „álljanak be az aláírásgyűjtés mögé, kérjék a magyar állampolgárok támogatását a határon túli magyar közösségek ügyének képviseletére”.

A közelmúltban elfogadott európai jelentésekből kiindulva a FUEN elnöke úgy vélekedett, kedvező időszakban van az európai kisebbségvédelem. „Magyar Anna jelentése az Európai Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusán, Hoffman Rózsa jelentése az Európa Tanácsban, a Csáky Pál nevével fémjelzett határozat az Európai Parlamentben, amelyet a héten fogadtak el, mind-mind egymást erősítő kezdeményezések és eredmények. Az áttörő lépés viszont az lesz, amikor az Európai Bizottságot sikerül meggyőzni a kisebbségvédelem fontosságáról, ennek az eszköze pedig a Minority SafePack kezdeményezés” – hívta fel a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma résztvevőinek figyelmét a polgári kezdeményezés fontosságára Vincze Loránt.

(Címlapfotó forrása: fuen.org)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?