Tüzet nyitottak a járókelőkre az olasz Macerata városában

Autóból nyitott tüzet egy férfi a járókelőkre az olasz Macerata városában.

A BBC négy, míg a Reuters 7 sérültről ír. A BBC a rendőrség információi alapján arról számolt be, hogy az összes sérült külföldi.

Egy gyanúsítottat őrizetbe vettek a hatóságok.Az ANSA olasz hírügynökség szerint két sebesült fekete bőrű. Helyi médiajelentések felvetik, hogy a támadásnak faji motivációja lehet, és a lövöldöző férfi szándékosan színes bőrű embereket vehetett célba.

Macerata polgármestere arra figyelmeztette a helyieket, hogy ne menjenek ki az utcákra, mert "egy fegyveres férfi lövöldöz a városban egy autóból".

A Corriere della Sera című napilap internetes kiadásának jelentése szerint a támadó a délelőtt órákban először két fiatal afrikai bevándorlóra nyitott tüzet, egyiküket megsebesítette. Valamivel később egy másik bevándorlóra és egy afrikai nőre lőtt rá. Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a sebesültek állapota mennyire súlyos. Sajtóhírek szerint ketten ültek az autóban, amelyből a lövéseket leadták.

Maceratában pár nappal ezelőtt egy 18 éves olasz lány feldarabolt holttestére bukkantak rá két bőröndben. A gyilkossággal összefüggésben egy nigériai származású bevándorlót vettek őrizetbe a hatóságok. A szombati lövöldözés szemtanúi a támadó autóját azon a környéken is látták, ahol az olasz lány holttestét megtalálták.

Kimaradt?