Orbán Viktor szerint még az ENSZ is a „Soros-tervet” hajtja végre

A magyar miniszterelnök szerint az ENSZ migrációról szóló, előkészítés alatt álló szerződéstervezete olyan, mintha kimásolták volna a szöveget a "Soros-tervből".

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: az ENSZ érték, de nem szabad megengedni, hogy olyan elveket fogalmazzon meg, amelyek ellentétesek Magyarország érdekeivel, márpedig ami készülőfélben van a migrációval kapcsolatban, az a jelenlegi információk alapján szemben áll a magyar érdekekkel.

Olyan elveket fogalmaznak meg - fejtette ki -, amelyek kilátásba helyezik például az illegális határátlépést sújtó büntetések enyhítését, továbbá egyszerűsítenék, gyorsítanák az adminisztratív eljárásokat, vagyis javasolnák, hogy az országok gyakoroljanak kevesebb ellenőrzést a belépni akaró idegenekkel kapcsolatban.

Felvetette az ENSZ azt is, hogy a nem kormányzati szervezetek, az NGO-k vegyenek részt a migráció lebonyolításában - tette hozzá a miniszterelnök, úgy fogalmazva, hogy "attól mentse meg Magyarországot a Jóisten".

Megjegyezte: "Magyarországnak rossz tapasztalatai vannak az NGO-kkal, a migrációval foglalkozó álcivil szervezetek Soros György tenyeréből esznek". Szerinte a migrációs ENSZ-tervezet eddig megismert része szellemiségét tekintve is pontosan olyan, mintha kimásolták volna a "Soros-tervből".

A kormány a szövegtervezet nyilvánosságra kerülése után foglalkozni fog a dokumentummal, majd dönt arról, hogyan viszonyuljon hozzá - közölte a kormányfő, aki "higgadtságra, hidegvérre, csigavérre, nyugalomra" intett.

„A józan ész talaján álló országok szövetsége”

Bár aggasztó jelnek nevezte, hogy az Egyesült Államok kilépett az egyezményről szóló tárgyalássorozatból, de azt is hangsúlyozta, hogy ő csak a magyar érdek szempontjából, Amerikától függetlenül vizsgálja az ügyet.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy formálódik "a józan ész talaján álló országok szövetsége", amelyek felteszik a kérdést: mi lesz ebből a világból, ha elismerjük a migrációhoz való jogot alapvető emberi jognak, az ENSZ pedig azt tartja feladatának, hogy megszervezze a Földön a "keresztül-kasul, ide-oda való áramlást".

Mindez rendkívüli veszélyeket jelentene jó néhány országnak - jelentette ki, majd a "példát adó", "kemény bevándorláspolitikát" folytató országok között említette Ausztráliát, Új-Zélandot és Japánt. És a visegrádi országok sem szeretnék, ha olyan világdokumentumok lennének, amelyekre hivatkozva a nemzeti érdekekkel szemben fel lehetne lépni - jegyezte meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?