Diákok ezrei tüntetnek Budapesten

Megkezdődött a diákok „Ne menj suliba!” címmel meghirdetett demonstrációja Budapesten, a Kossuth téren – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint legalább 3 ezren érkeztek a Kossuth térre, az Alkotmány utca sarkán felállított színpadhoz, de folyamatosan érkeznek a diákok, akik a tömeg háromnegyedét adják. 

A fiatalok közül sokan "angry smiley"-t (mérges szmájlit, vagyis mérges arcot ábrázoló ikont) tartanak a magasba, de vannak olyan transzparensek is, amelyeken ezek a feliratok olvashatóak: " Irodalom lecke: Föltámadott a tenger" " Halál a nulladik órára"

Az atv.hu azt írja, a szervezők, és több fővárosi gimnázium diákja délelőtt még egy fórumon találkoztak, ahol megvitatták a legfontosabb kérdéseket. Két forgatókönyvet látnak ugyanis maguk előtt, a kormány vagy meghallgatja a követeléseiket, és meghozza szükséges jogszabályi intézkedéseket, vagy nyíltan felvállalják, hogy nem kíváncsiak a diákok véleményére, de már erre az esetre is van tervük.

Az egész napos tüntetés három diák ötlete volt, a kezdeményezést a Független Diákparlament karolta fel azután, hogy tavasszal 80 pontos javaslatcsomagokat küldtek az Emberi Erőforrások Minisztériumának, de érdemi választ nem kaptak.

Címlapi illusztrációnk forrása: Magyar Nemzet, mno.hu

Kimaradt?