Embercsempészettel vádolják a Tiltott Csíki Sör többségi tulajdonosát

A Tiltott Csíki Sört előállító csíkszentsimoni üzem többségi tulajdonosát, Lénárd Andrást már 17 éve embercsempészet miatt keresik az Amerikai Egyesült Államokban – tudta meg a Magyar Nemzet. Az üzletember nem cáfolta az információt.

A magyarországi napilap birtokában lévő periratok szerint az üzletembert 2001. január 21-én elfogta Lénárd Andrást az amerikai rendőrség, amint Kanada és az Egyesült Államok közötti zöldhatáron, két mérföldre a hivatalos határátkelőhelytől autójában három külföldi nőt csempészett az országba.

A nők állítólag egy amerikai sztriptízbárban táncoltak volna, de nem kaptak vízumot. Így Kanadába utaztak, ahol Lénárd várta őket autóval, hogy a zöldhatáron csempéssze át őket az Egyesült Államokba. A tettenérés után az üzletembert letartóztatták, és külföldiek becsempészésével vádolták meg.

Lénárd amerikai állampolgárságú menyasszonya februárban kifizette az ötvenezer dollárnyi óvadékot, így szabadlábon védekezhetett. Szabadlábra helyezése után távozott az Egyesült Államokból. A bíró azonnal letartóztatási parancsot adott ki Lénárd András ellen. Az ügy jelenleg is függőben van, mert a gyanúsított eltűnt a hatóságok szeme elől – írja a Magyar Nemzet.

A napilap kedd délután elérte telefonon Lénárd Andrást. Az üzletember az mondta, rég nem járt az Egyesült Államokban, és nem szívesen emlékszik vissza arra, ami ott vele „évtizedekkel korábban” történt.

Lénárd Andrást a Maszol egyelőre nem tudta elérni. Amint sikerül, cikkünket frissítjük.

Kapcsolódók

Kimaradt?