Meghosszabbították a Határtalanul! programra jelentkezés határidejét

A nagy érdeklődésre tekintettel három nappal - február 25-ig - meghosszabbították a Határtalanul! pályázatok nyílt napjaira való jelentkezési határidőt - tájékoztatta a Bethlen Gábor alapkezelő pénteken az MTI-t. A pályázatokra felkészítő nyílt napokat az alapkezelő február 28-án és március 1-jén a fővárosi Magyarság Házában tartja.

hatartalanulAz MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a nyílt napok célja, hogy az érdeklődő intézmények megismerkedhessenek a Határtalanul! program lehetőségeivel, és minél teljesebb információhoz juthassanak a pályázati felhívásokkal és az elbírálási rendszer sajátosságaival, valamint a pályázatírással kapcsolatban.

Mint írták, a Bethlen Gábor Alapkezelő (BGA) Zrt. az előző héten ismét meghirdette a 2013-2014-es tanévre vonatkozó Határtalanul! programját. Ennek keretében magyarországi köznevelési intézmények pályázhatnak külhoni tanulmányi kirándulások, együttműködések megvalósítására. Az országos program egyik célkitűzése, hogy hasonló korú külhoni és magyarországi fiatalok találkozását segítse elő. A felhívások keretében általános iskolás, gimnazista, valamint szakképzős diákok juthatnak el Erdély, Felvidék, Vajdaság, Kárpátalja, valamint Horvátország és Muravidék magyarlakta területeire.erd 096-600x400

Kitértek arra is, hogy 2012-ben - az előző évhez képest az érdeklődés 20 százalékos növekedése mellett - 314 település általános és középiskolája pályázott kirándulási programtervekkel, külhoni magyar iskolákkal való szakmai együttműködési elképzelésekkel. Az alapkezelő tavaly mintegy 17 ezer diák határon túli tanulmányi kirándulásait és együttműködéseit támogatta.

A Határtalanul! nyílt napok helyszíne a Magyarság Háza (I., Szentháromság tér 6.) lesz, jelentkezni a BGA Zrt. honlapján a vonatkozó űrlap kitöltésével lehet. További részletek és jelentkezés a BGA Zrt. honlapján található.

Kimaradt?