Először toloncolna ki kiskorú bevándorlókat Németoszág

Amióta Németország 2015-ben megnyitotta határait, egyetlen egy kiskorú menekültet sem deportáltak az országból – írja a hvg.hu a Deutsche Welle német hírportálra hivtakozva.

A beszámoló szerint Berlin befogadóközpontokat kezdett építeni Marokkóban, ha ezek elkészülnek, megkezdődik a 18 éven aluliak részleges visszatelepítése.

A német kormány két ifjúsági központot épít Észak-Marokkóban a helyi utcagyerekek, és a Németországból később visszatelepítendő kiskorú migránsok számára – jelentette vasárnap a Deutsche Welle a Welt am Sonntag című lapból értesülve.

A belügyi forrásokra hivatkozó beszámoló szerint egy-egy otthonban 100-100 férőhely lesz, s az ott lakó fiatalok segélyt kapnak, és lehetővé teszik számukra a tanulást.

Az önként visszatérő, illetve a bűncselekményeket elkövetett, és ezért kitoloncolt 18 éven aluliak számára nyitott központokat a menekülteket segítő civil szervezetekkel és a marokkói kormánnyal együttműködve építi Németország. Az intézkedés célja – írja a Deutsche Welle – hogy a kiskorúakat szülőhazájukban egyesítsék családjuk többi tagjával

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?