Baszkföldön is beindult a Minority SafePack kampánya

A minority-safepack.eu oldal baszk nyelvű verziójának bemutatásával és egy Bilbaóban tartott sajtótájékoztatóval kedden elkezdődött az Európai védelmet jogainknak! – Minority SafePack baszkföldi kampánya, amelyet a Baszk Nemzeti Párt (EAJ-NPV) koordinál.

„Az európai kisebbségek és a FUEN számára Baszkföld modellértékű a kisebbségi nyelv megmentéséhez és a társadalom fejlődéséhez szükséges keretrendszer kialakítása tekintetében. A baszk közösség és szervezetek részvétele a Minority SafePack kampányában kiemelten fontos számunkra, hiszen Baszkföld mellett a Franciaországban élő baszk közösséget, illetve Navarra régiót is bekapcsolják a kezdeményezésbe” – mondta el a sajtótájékoztatón Vincze Loránt.

A Minority SafePackkel egy mozgalmat indítottunk el, és meg fogjuk győzni az Európai Uniót, hogy a sokszínűség egy olyan érték, amelyet őrizni kell, és ebbe a sokszínűségbe a nemzeti kisebbségek nyelve és kultúrája is beletartozik – mondta a FUEN elnöke.

A sajtótájékoztatón a Baszk Nemzeti Párt elnöke, Andoni Ortuar, illetve Izaskun Bilbao Barandica EP-képviselő ismertette a baszkföldi kampánnyal kapcsolatos tudnivalókat, és ígéretet tettek, hogy pártjuk a baszk civil szervezetekkel közösen nagyszámú támogatót szerez a kezdeményezésnek.

Kapcsolódók

Kimaradt?