Egyre több áldozata van az egyiptomi terrortámadásnak

Már a 300-at is meghaladja az Egyiptomban pénteken elkövetett merénylet halálos áldozatainak száma. A támadást Bir al-Abed városában, a Sínai-félsziget északi részén követték el - tájékoztat az EuroNews. 

Mintegy 30 támadó bombákat robbantott a mecsetnél, majd tüzet nyitottak a menekülőkre. A sebesülteken segítőkre és a mentőautókra is golyózáport zúdítottak. Eddig egyetlen szervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként. Az egyiptomi ügyészség szerint több fegyveresnél az Iszlám Állam terrorszervezet zászlaját látták.

A merényletre válaszul az egyiptomi hadsereg légicsapásokat hajtott végre terroristacélpontok ellen. Kairóban azt nem közölték, hol és kinek az állásait támadták. Előzőleg Abdel-Fatáh esz-Szíszi egyiptomi elnök bejelentette, a hadsereg és a rendőrség nyers erőszakkal válaszol majd a Sínai-félszigeten elkövetett terrortámadásra.

Az al-Rawda mecsetben szúfi hívők is voltak. Őket gyakran támadják meg az iszlám szunnita ágához tartozó dzsihadisták, mert hitehagyottaknak tartják őket.

Szombaton megkezdődött az áldozatok temetése a Sínai-félszigeten. Egyiptom modern kori történelmének legnagyobb terrortámadása volt ez.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?