Texasi mészárlás: agyonlőtte magát a tömeggyilkos

Önkezével leadott lövés végzett azzal az amerikai ámokfutóval, aki 26 embert megölt egy texasi baptista templomban – mondta Joe Tackitt Wilson megyei seriff hétfőn a CBS amerikai televíziónak.

Tackitt a televízió hírműsorában megerősítette, hogy tűzpárbaj volt a lövöldöző és két felfegyverzett állampolgár között a vérengzést követő autós üldözés során. Greg Abbott texasi kormányzó pedig azt közölte, hogy a lövöldözés nem volt véletlenszerű, a gyanúsított kapcsolatban állt a templommal, ahol az ámokfutást elkövette.

Tackitt a televízió hírműsorában megerősítette, hogy tűzpárbaj volt a lövöldöző és két felfegyverzett állampolgár között a vérengzést követő autós üldözés során. „Több lövést is leadtak, kölcsönösen – úgy vélem –, az autópályán is, majd az elkövető autója elakadt. (…) Úgy véljük, miután a gépkocsi meghibásodott, az elkövető meglőtte saját magát” – mondta a seriff.

Abbott kormányzó a CBS reggeli műsorában nagyon zavaros embernek nevezte a rendvédelmi szervek által Devin Kelley-ként azonosított férfit. Kijelentette: „Nem hiszem, hogy ez véletlenszerű erőszakos cselekedet volt.” Hozzátette, hogy pár napon belül kiderül, miféle kapcsolatban állt a lövöldöző tettének helyszínével. További részleteket a nyomozás érdekében nem kívánt közölni.

Tackitt is említést tett arról, hogy régebben a lövöldöző volt feleségének rokonai is jártak a szóban forgó templomban.

A dél-texasi Sutherland Springs templomában vasárnap délben lövöldözött az ámokfutó, halálos áldozatainak száma huszonhat, a sebesülteké pedig meghaladja a harmincat. A támadó – egykori katona – tettének indoka egyelőre nem ismert.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?