Trump nyilvánosságra hozza a Kennedy-gyilkosság aktáit

Hetvenöt évre titkosították, most bárki számára elérhetőek lesznek az akták, melyek John F. Kennedy gyilkosságáról szólnak.

Nem fogja megakadályozni, hogy nyilvánosságra kerüljön az az akta, amely John F. Kennedy egykori amerikai elnök gyilkosságáról szól – reagálta a Twitteren Donald Trump, miután a Politico pénteken arról írt, hogy az amerikai elnök nem fogja engedni az akták publikálását. A Reuters arról ír, hogy az amerikai nemzeti levéltár a honlapján legkésőbb október 26-ig publikál minden iratot, így ezek bárki számára elérhetőek lesznek.

John Fitzgerald Kennedy 1963. november 22-én egy merénylet következtében hunyt el, a gyilkosság elkövetésével Lee Harvey Oswaldot gyanúsították meg, akit hamar le is tartóztattak, de 48 órával és 7 perccel később ő is meghalt, miután egy bártulajdonos hasba lőtte.

A Kennedy-gyilkosság kivizsgálására kongresszusi bizottságot állítottak fel. A bizottság élére Earl Warren, a Legfelsőbb Bíróság elnöke került. Tíz hónapos munka után készült el a bizottság elnökéről elnevezett Warren-jelentés, mely szerint Oswald „magányos tettes” volt, azaz nem állt mögötte semmiféle politikai vagy egyéb más csoportosulás. Az aktákat 75 évre titkosították.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?