FRISSÍTVE - Romániai áldozata is van a müncheni késelésnek

FRISSÍTVE: A bajor rendőrség különleges erői elfogták azt a késes támadót, aki több embert megsebesített szombat délelőtt a dél-németországi Münchenben - a hírt a Bild című lap közölte internetes oldalán.

A bajor fővárosban, ahol az eset miatt készültséget rendeltek el, a rendőrség arra kérte a lakosokat, hogy ne hagyják el otthonaikat arra az időre, amíg a tettest nem fogják el. A rendőrség egy negyven év körüli, hátizsákos, borostás férfi után indított hajszát.

Egyes jelentések szerint négy, más értesülések szerint öt ember sebesült meg könnyebben, egyikük állapota sem életveszélyes. A rendőrség hamarosan sajtóértekezleten számol be a történtekről.

FRISSÍTÉS1: A bajor rendőrség őrizetbe vett egy 33 éves német állampolgárságú férfit a szombat reggeli müncheni késes támadások ügyében. A hatóságok azt feltételezik, hogy a támadó zavart elmeállapotban követte el tettét. Semmi jel nem utal arra, hogy az őrizetbe vett gyanúsítottat vallási vagy politikai indítékok vezérelték volna.

A gyanúsított mentális jellegű egészségügyi problémákkal küzd, közölte a müncheni rendőrség.A férfi Münchenben hat különböző helyszínen vaktában támadt késsel járókelőkre, összesen nyolc embert - hat férfit, egy 12 éves fiút és egy nőt - sebesített meg könnyebben.

FRISSÍTÉS2: A késelésnek egy romániai áldozata is van – tájékoztatott a bukaresti külügyminisztérium, anélkül, hogy részleteket közölt volna a sérült kilétéről. Annyit lehet tudni, hogy a román állampolgárnek csak enyhe sérülései vannak, és a müncheni román főkonzulátus figyelemmel követi a sorsát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?