Hat embert gázolt halálra egy ukrán oligarcha lánya

Hat ember meghalt, tizenkettő megsebesült szerda este az ukrajnai Harkov központjában történt balesetben. A szerencsétlenséget egy gazdag üzletember lánya okozta – írja a The Sun.

A brit lap idézte az ukrán sajtó beszámolóit, amelyek szerint a 20 éves Aljona Zaitseva egy útkereszteződésben áthajtott a piroson a Lexuszával. Autója nagy sebességgel ütközött egy másik személygépkocsival, megpördült, majd a közeli gyalogátkelőn tartózkodó járókelők közé csapódott.

A Lexus hat embert gázolt halálra, köztük egy 15 éves lányt és egy héthónapos terhes nőt is. A balesetben tizenketten megsebesültek, többen súlyos állapotban vannak. A lányt a testőrei mentették meg a feldühödött tömeg haragjától, többen ugyanis meg akarták lincselni a felelőtlensége miatt.

„A baleset helyszíne háborús övezethez hasonlított” – számolt be egy szemtanú. Aljona apja Vaszilij Zaitsev üzletember, egy ukrán energetikai óriáscég igazgatója. A lányt őrizetbe vette, majd szabadlábra helyezte a rendőrség. Tettéért tíz év börtönre ítélhetik.

Kimaradt?