Faképnél hagyott 150 romániai utast a Liverpool-Craiova Wizz Air-járat pilótája

Körülbelül 150 utast hagyott Liverpoolban a Craiovára tartó Wizz Air-járat, mert a kapitány úgy döntött, hogy az indulási időnél korábban, üres géppel repül vissza Romániába a viharos nagy-britanniai időjárás miatt.

A Craiovai Nemzetközi Repülőgép igazgatója, Mircea Dumitru a Mediafax hírügynökségnek elmondta, a W6 3983-es Wizz Air-járat hétfőn éjszaka indult el Craiováról Liverpoolba, de a rossz időjárási körülmények miatt nem az eredeti célállomáson, hanem Doncaster Sheffieldben szállt le. A menetrend szerint ugyanannak a gépnek kellett volna a Liverpool-Craiova útvonalat is megtennie, de a kapitány úgy döntött, inkább visszarepül az üres géppel Romániába. A liverpooli repülőtéren így körülbelül 150 romániai utas hiába várta, hogy elinduljanak.

A Wizz Air hivatalos magyarázata szerint a Livepool-Craiova-járatot a rossz időjárási körülmények miatt törölték. A craiovai repülőgép igazgatója szerint ilyen esetekben a döntést a gép kapitányának kell meghoznia. A Wizz Air szerint valamennyi Liverpoolban ragadt utasnak lehetősége van ingyen átíratni jegyét egy másik járatra, vagy visszatérítik a jegy költségeit, valamint  szállás és a késés miatt adódó más költségeket is megtéríti a vállalat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?