Fideszes uniós biztos: csak kampányfogás a Soros-terv

Navracsics Tibor, a Fidesz politikusa és uniós biztosa pár napja a HírTV-nek mondta el, mit gondol a magyar kormánypártok által Soros-tervnek nevezett jelenségről.

Az uniós biztos úgy fogalmazott: "Én ezt a készülődő választási kampány retorikai elemének tartom. Az Európai Bizottságban nincsen ilyen, nem beszélünk ilyenről és az európai bizottság munkatervében sem szerepel ilyen feladat". 

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke Navracsics kijelentésére úgy reagált: "Lehet, hogy Navracsics Tibor szerint a választási kampány része a nemzeti konzultáció a Soros tervről, de ez csak annyit jelent, hogy Navracsics más világban él, ott máshogy látszanak dolgok, mint itthon".

Mint korábban megírtuk, közzétette a magyar kormány a Facebook-oldalán az úgynevezett Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció kérdőívét, amelyre november 24-ig lehet válaszolni. Részletes elemzés után az Index megállapította, hogy a kormány félretájékoztatja az állampolgárokat. A kérdéseket megelőző állítások ugyanis vagy féligazságokon vagy valótlanságokon alapulnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?