Éleslövészetet tartott a dél-koreai haditengerészet

Éleslövészetet tartott kedden a Sárga-tengeren a dél-koreai haditengerészet, hogy megmutassa Észak-Koreának, képes visszaverni egy esetleges katonai provokációját - idézte kedden a Yonhap hírügynökség a haditengerészet közleményét.

A hadgyakorlaton a többi között részt vett egy 2,5 ezer tonnás fregatt, egy ezer tonna vízkiszorítású járőrhajó, továbbá több négyszáz tonnás irányított rakétás cirkáló és gyorsnaszád. „A hadgyakorlat ezúttal javítani hívatott hadseregünk azonnali válaszadó képességét az ellenség tengeri provokációjára” - közölte Csoj Jung Csan haditengerészeti parancsnok.

A hadgyakorlatot két nappal az után tartották meg, hogy Phenjan bejelentette: sikeres kísérletet hajtott végre hidrogénbombával. A kísérleti atomrobbantás immár a hatodik, minden korábbinál nagyobb erejű volt, és két erős földrengést váltott ki.

Egy nappal a nemzetközi felháborodást kiváltó föld alatti robbantás után Dél-Korea ballisztikus rakétával hajtott végre hadgyakorlatot, és azt tervezi, hogy szerdától egy újabb, négynapos hadgyakorlatot tart hadihajók és katonai repülőgépek bevetésével az országtól délre fekvő tengeri területeken, illetve csütörtökön és pénteken a Japán-tengeren közös dél-koreai-amerikai katonai manőverek lesznek, amelyeken a tengeralattjárók elleni harcot fognak gyakorolni.

Kapcsolódók

Kimaradt?