Helyi lakosok és migránsok tűztek össze Róma külvárosában

Egy eritreai férfit megkéseltek szerdára virradó éjszaka Róma külvárosában az ott található migránstábor lakói és a helyiek közötti összetűzésben. A tábort a rendőrség felügyeli. 

A negyven éves afrikai férfit a veséjén szúrták meg, nincs életveszélyben. A késelés Róma külvárosában, a Tiburtino-negyedben történt, ahol a Vöröskereszt üzemeltet befogadó központot többségében eritreai, szudáni és szomáliai menedékkérők számára. A tábor nyitott, a bevándorlók  elhagyhatják azt.  

A római ügyészség vizsgálatot indított a történtek tisztázására. A beszámolók ellentmondásosak, az egyértelmű azonban, hogy a tábor lakói és a tábor közelében élő olaszok az utcán összeszólalkoztak és a vita tettlegességig fajult.  Egyes szemtanúk szerint az eritreai kövekkel dobált meg római fiatalokat, akik rokonaikat hívták segítségül, és a verekedésben szúrták meg a férfit.  

Más szemtanúk szerint helyi lakosok és migránsok csoportja csapott össze, utóbbiak üvegekkel és botokkal felfegyverkezve. Egy olasz nő azt állította, a migránsok túszul ejtették és órákig tartották fogva a táborban. A Vöröskereszt illetékesei azt állítják, hogy a tábor területén ilyesmi nem történt. 

A külvárosi negyedben a tábort reggel óta az olasz rendőrség őrzi. A helyi olaszok a tábor közelében kisebb csoportokban  tiltakoztak a migránsközpont ellen. A sajtónak azt nyilatkozták, hogy a tábor lakói a biztonságot veszélyeztetik. Szerintük nem kizárólag menedékkérők, hanem illegális bevándorlók is  tartózkodnak a táborban.

Kapcsolódók

Kimaradt?