Putyin az ellene tiltakozókat is végignézte a budapesti arénában

Villámlátogatást tett hétfő délután Vlagyimir Putyin Budapesten, de román idő szerint 22 óráig semmilyen hivatalos információ nem szivárgott ki arról, hogy mit tárgyalt Orbán Viktor kormányfővel. Az ellenzéki pártok különböző akciókkal tiltakoztak az orosz elnök vizitje ellen.

Mint korábban írtuk, Vlagyimir Putyin a cselgáncs-vb megnyitójára érkezett Budapestre a délutáni órákban. Az orosz elnök a mongol államfővel, Marius Vizerrel, a Nemzetközi Judo Szövetség elnökével és Orbán Viktor miniszterelnökkel ült egy páholyban a Papp László Budapest Sportarénában.

A megnyitó után Vlagyimir Putyin megbeszélést tartott Orbán Viktorral, a küldöttségével érkező miniszterek pedig a magyar kormány képviselőivel tárgyaltak. Az orosz elnök az esti órákban elhagyta Budapestet, de 22 óráig hivatalos információ nem szivárgott ki arról, hogy mit tárgyalt a magyar kormányfővel.

Az ellenzék különböző akciókkal tiltakozott az orosz elnök budapesti jelenléte ellen. Sajtóbeszámolók szerint három párt aktivistái is megbújtak a nézőtéren, miközben a cselgáncs-vb megnyitója zajlott.

Az Együtt alelnöke és néhány tagja "Nem leszünk orosz gyarmat!" feliratú molinót feszítettek ki, amikor Putyin megjelent az arénában. A Momentum aktivistái gay clown maszkban és "Hajrá szólásszabadság! hajrá magyarok!" feliratú pólóban tiltakoztak, de kivezették őket. A Párbeszéd "Hajrá, magyarok, Putyin, takarodj!" feliratú molinót feszített ki a nézőtéren.

A Momentum este egy fáklyás menetet és tüntetést tartott a Citadellánál.

Kapcsolódók

Kimaradt?