FRISSÍTVE - Részletek derültek ki a romániai áldozatokkal járó buszbalesetről

FRISSÍTVE: Ötven személy – többségük román állampolgár – sérült meg szerdán egy Németországban történt buszbalesetben – írja a német sajtóra hivatkozva a Mediafax

Az autóbusz Dortmundtól északra, a B65-ös jelzésű országúton, Osnabrück környékén felborult. A balesetet egy műszaki hiba okozhatta. Az autóbusz romániai nőket szállított mezőgazdasági munkára. Hat sérült állapota súlyos. A helyszínre mentőhelikoptereket is riasztottak.

FRISSÍTÉS1: A berlini román nagykövetség munkatársai figyelemmel kísérik a Bohmte-Leckermühle (Németország) környékén szerdán balesetet szenvedett román állampolgárok sorsát - írja a külügy közleményében. 

"A baleset áldozatainak azonosítása hosszas folyamat. A külügy állandó kapcsolatot tart a helyi hatóságokkal" - olvasható a közleményben. A bajba jutott román állampolgárok Románia berlini nagykövetségétől kérhetnek konzuli segítséget a következő telefonszámokon: + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516. 

FRISSÍTÉS2: Legalább 44 ember megsérült a buszbalesetben, többségük román idénymunkás - erősítette meg a helyi rendőrség. Anke Hamker rendőrségi szóvivő szerint a sofőr elvesztette az uralmat járműve felett, amikor egy körforgalomba hajtott, és ennek következtében a busz felborult.

Az illetékes elmondta: a balesetet előzetes vizsgálatok szerint a fékrendszer hibája váltotta ki. Hat ember komolyan megsérült, köztük egy nő, akit a jármű roncsai közül kellett kiszabadítaniuk a kiérkező tűzoltóknak.

FRISSÍTÉS3:  A külügyminisztérium közleménye szerint a Németországban balesetezett autóbusz 49 utasa közül 40-en román állampolgárok voltak. A Bohmte-Leckermühle környékén szerda délelőtt történt baleset román sérültjei közül nyolcan már elhagyták a kórházat. 

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?