Egy fideszes EP-képviselő szerint sem Soros nyomja a gombot Brüsszelben

Nem Soros György nyomja a gombot Brüsszelben, hogy hívják össze a parlamenti ülést Budapesten a CEU miatt – nyilatkozta az atv.hu-nak Schöpflin György.

A fideszes EP-képviselő arra a kérdésre, hogy más fideszesek és Orbán Viktor miért láttatja Sorost „mindenható háttérhatalomnak”, azt mondta: „Ez a politika!" „Én nem gondolom, hogy Soros György irányítaná az Európai Bizottságot”, és ezért kezdeményeztek volna kötelezettségszegési eljárás Magyarországgal szemben a felsőoktatási törvénymódosítás, a CEU ügyében – mondta a fideszes európai parlamenti képviselő portálunknak.

Azt hozzátette, nem tudja konkrétan, hogy a háttérben mi történt a CEU-val kapcsolatos uniós kötelezettségszegési eljárás megindítása előtt Brüsszelben. Azt lehet tudni, hogy Soros György és Michael Ignatieff előtte beszéltek Juncker bizottsági elnökkel és más biztosokkal is. „Szóval Soros György ott volt, és el tudom képzelni, hogy kampányolt a CEU ügyében. Az igaz, hogy Sorosnak van egy valamennyire elfogadhatatlan befolyása Brüsszelben”.

A fideszes EP-képviselő úgy érzékeli, hogy eleve van egy olyan alapállás az Európai Bizottságban, hogy „Magyarországgal probléma van”. Ez áll a kötelezettségszegési eljárások mögött is, aztán az eljárások végén rendre kiderül, hogy igazítani kell itt-ott egy kicsit egy-egy törvényen, ez történt a médiatörvény esetében is, „de minőségi változás általában nincs”.

A Soros-plakátok kapcsán Schöpflin György csak annyit mondott: ő maga nem nagy plakátbarát, de a kampány legalább azt elérte, hogy most már mindenki tudja, ki az a Soros György. „Soros Györgyről, a spekulánsról szólt a kampány, és nem Soros Györgyről, a zsidó származású milliárdos üzletemberről” – mondta Schöpflin György közbevetésünkre, és emlékeztetett, hogy az izraeli miniszterelnök szerint sem volt antiszemita hangütése a plakátoknak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?