Bombariadó a MÁV-nál: az összes nemzetközi vonatjáratot átkutatják

Bombafenyegetés miatt a rendőrség átvizsgálja az összes nemzetközi vonatot szerdán - közölte a magyar Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján.

A közlemény szerint egy ismeretlen férfi tett telefonon bejelentést arról, hogy a magyarországi vasúthálózaton közlekedő nemzetközi vonatokon bombát helyeztek el.

A rendőrség utasítására a Magyar Államvasutak Zrt. a 18 közlekedő nemzetközi járatot megállította. A szerelvényeket kiürítették, az utasokat biztonságos helyre kísérték. A várakozó szerelvényeket a rendőrség vizsgálja át.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

FRISSÍTÉS: Újraindultak a vonatok

Újraindulhattak azok a nemzetközi gyorsvonatok szerda délután, amelyeket korábban bombafenyegetés miatt állítottak meg a hatóságok - közölte Mávinform sajtóügyeletese azt MTI-vel. A vasúttársaság tájékoztatása szerint éjfélig a rendőrség minden a határon belépő járatot átvizsgál, ezért a nemzetközi forgalomban késésekre kell számítani.

A MÁV online járatinformációs rendszere szerint a nemzetközi gyorsvonatok 150-160 perces késéssel közlekedtek, és a vonatfordulók miatt egyes járatok jelenleg is jelentős, egy órát meghaladó késéssel közlekednek.

Kapcsolódók

Kimaradt?