Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Damaszkuszban

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát vasárnap reggel Damaszkusz keleti részében, az állami televízió jelentése szerint több ember meghalt, illetve megsebesült.

A BBC értesülései szerint a támadók három autóval érkeztek Dmaszkuszba – kettőt ezek közül sikerült feltartóztatnia rendőröknek a külvárosban, egy viszont behajtott a Tahrír térre, majd felrobbantotta magát. 

Az eddig ismert adatok szerint legkevesebb nyolc halottja van a merényletnek, és tizenketten megsebesültek, a környékbeli házak ablakai kitörtek a detonáció során.

A szíriai konfliktus 2011-es kezdete óta a fővárost összességében elkerülték a heves harcok, viszont számos véres merénylet történt, amelyek több tucat ember életét oltották ki. Március közepén kevesebb mint két óra leforgása alatt két öngyilkos merénylet végzett több mint harminc emberrel, pár nappal később pedig ismét kettős robbantásban haltak meg 74-en, összegez az MTI.

A szír polgárháborúban eddig több mint 300 ezren vesztették életüket: az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának jelentése szerint az elmúlt hat évben 5,5 millióan menekültek el Szíria háborús övezeteiből, és 6,3 millió ember pedig az országon belül vándorolt át, a harcok elől menekülve.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?