Rendőrségi furgonba hajtott egy autó Franciaországban

Szándékosan rendőrségi furgonba rohant egy autó Párizsban, a Champs-Elysée sugárúton hétfő délután, nem sérült meg senki - közölte a helyi prefektúra.

Hivatalos források szerint a jármű az ütközés után kigyulladt. A környéket a rendőrség lezárta. A BFM hírtelevízió helyszíni tudósítása szerint a gépkocsi vezetőjét a helyszínen őrizetbe vették, a lángokat a tűzoltók eloltották.

A rendőrség arra kérte a lakosságot a közösségi oldalakon, hogy kerüljék el a környéket, amely alig kétszáz méterre van a francia elnöki hivataltól.

FRISSÍTÉS: A BFM hírtelevízió úgy tudja, hogy az autót tűzszerészek átvizsgálták, s legalább egy gázpalackot, több fegyvert és töltényeket találtak benne. Az AFP Kalasnyikovról és több kézifegyverről tud.

Az elkövető meghalt. A Le Parisien ugyanakkor már az is tudni véli, hogy egy 31 éves férfiról van szó, aki Párizs második legnépesebb külvárosában, Argenteuil-ben született, és nem volt ismeretlen a hatóságok előtt. A BFM ugyanakkor egy 33 éves férfiról tud, aki a rendőrségi nyilvántartásban iszlamista radikálisként szerepelt.

Kimaradt?