Visszavonták a palesztinok családlátogatásra szóló izraeli belépési engedélyét

Benjámin Netanjahu miniszterelnök visszavonta a Ciszjordániában élő palesztinoknak a muszlim szent hónap, a ramadán alkalmából kiadott, családlátogatásra szóló izraeli belépési engedélyét, válaszul a pénteki jeruzsálemi merényletre - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet vasárnap.

A péntek esti, Jeruzsálem óvárosának Damaszkuszi kapujánál történt merénylet után az izraeli kormányfő telefonon megbeszélést folytatott a belbiztonsági miniszterrel és a rendőrség főkapitányával. Javaslatukra visszavonta a Ciszjordániában élő palesztinoknak családlátogatásokra kiadott, izraeli belépésre feljogosító engedélyeit.

Ugyanakkor a Jeruzsálemben, az al-Aksza mecsetben tartott ramadáni imákra kiadott belépési engedélyek továbbra is érvényben maradnak a ynet értesülése szerint. Az óváros Damaszkuszi kapujánál három palesztin merénylő halálra késelt péntek este egy 23 éves izraeli rendőrnőt

 A Ciszjordániából, Rámalláh mellől érkezett, tizennyolc-tizenkilenc éves palesztin támadókat az izraeli biztonságiak lelőt.

Kapcsolódók

Kimaradt?