Erdélyi magyar fesztivál Manchester főterén

Az idén első alkalommal rendezik meg a Góbéfest kulturális és művészeti fesztivált, az Egyesült Királyság első hivatalos erdélyi magyar fesztiválját szombaton és vasárnap az észak-angliai Manchesterben.

A magyar és székely kultúra gazdagságát bemutató programsorozatot hagyományteremtő szándékkal rendezi a Beat Bazaar Projects a Londoni Magyar Kulturális Központtal együttműködve, május második hétvégéjén a Manchester központjában található városháza előtt, az Albert Square-en - közölte a Balassi Intézet Londoni Magyar Kulturális Központ csütörtökön az MTI-vel.

Mint írják, a fesztivál programkínálatának középpontjában a zene és a tánc áll, a paletta a népzenétől a dzsesszen keresztül az elektronikus zenéig terjed.

A rendezvényre Magyarországról, Erdélyből és az Egyesült Királyságból is érkeznek előadók, színpadra lép többek között Keresztes Ildikó, a Háromszék Táncegyüttes és a Góbé zenekar.

A kétnapos Góbéfest helyet ad közösségi zenei-, és néptánc-műhelyeknek, kulturális bemutatóknak, emellett kézműves vásárral, gyerekprogramokkal és többek között Rubik-kocka kirakó versennyel is várják az érdeklődőket.

A fesztiválon különféle magyar és székely ínyencségeket is megkóstolhat a brit közönség.

További információ a fesztiválról itt  érhető el.

Kimaradt?