Fertőtlenítővel öntötték arcon Alekszej Navalnijt

Kórházba szállították csütörtökön Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust, akit ismeretlenek fertőtlenítőszerként használt zöld folyadékkal öntöttek le moszkvai irodája előtt.

A Kreml-kritikus politikus a jobb szemén sérült meg. A Twitter internetes közösségi hálózaton közzétett felvételek szerint egész arca és nyaka jobb oldali része is zölddé színeződött. Üzenetében Navalnij azt írta, hogy a szeme "pokolian égett" a folyadéktól.

Munkatársai elsősegélyben részesítették, a kiérkező mentők pedig kötést helyeztek el a szemén, majd kórházba szállították - közölte a politikus sajtószóvivője.

Navalnijt legutóbb márciusban öntötték le festékkel egy szavazóhelyiség megnyitásakor. Az önmagáról készült fotót a politikus közzétette az interneten, ahol az hamar elterjedt. Navalnij támogatói erre a közösségi hálózatokon szolidaritásuk jeléül szintén zöld arcokkal tűntek fel.

Navalnij indulni szándékozik a 2018-as orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin orosz államfővel szemben, aki vélhetőleg szintén újrajelölteti magát. Több tízezren követték az ellenzéki politikus felhívását március végén, és vonultak orosz nagyvárosok utcáira a korrupcióellenes tüntetéseken. Navalnijt ez után őrizetbe vették, és tizenöt napi szabadságvesztésre, valamint pénzbüntetésre ítélték rendőri intézkedéssel való szembeszegülés miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?