Megkeserítette a magyarországiak életét a visszatérő tél

Gondot okozott szerdán a magyarországi közlekedésben a havazás és a viharos szél. Utakat zártak le, egy települést elvágott a hó a külvilágtól.

Az időjárási körülmények miatt több úton is korlátozzák a járműforgalmat Mátraalmás és Mátrakeresztes térségében - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán kora este az MTI-vel. Noskó Zsolt elmondta: Szuha és Mátraalmás között, valamint Mátrakeresztes közelében több mellékutat teljes szélességében lezártak.

Szerdán nagy mennyiségű hó, illetve havas eső hullott, a faágakon felhalmozódott hó és jég következtében faágak szakadtak le és több fa kidőlt, eltorlaszolva mellékutakat és veszélyeztetve a közlekedést - tette hozzá.

Ugyanakkor életveszélyessé nyilvánították és lezárták a Pilisszentlélekre vezető összes utat. A rendőrség tájékoztatása szerint az Esztergom és a Budapest felőli utakat is lezárják a település körül. Leszakadó ágak és kidőlt fák miatt vált elsősorban veszélyessé az útszakasz.

Az utak gyalog sem járhatóak, nem is engednek át senkit. Esztergomban kialakítottak egy melegedőt azok számára, akik a hóhelyzet miatt nem tudnak hazajutni.

Kapcsolódók

Kimaradt?