Meghalt egy kormányellenes tüntető Paraguayban, magas rangú tisztségviselőket menesztettek

Menesztette a belügyminisztert és a rendőrfőkapitányt a paraguayi elnök, miután rendőrök gumilövedékkel halálos sebet ejtettek egy tüntetőn, adta hírül a Euronews hírtelevízió.

Péntek este azért törtek ki zavargások a dél-amerikai országban, mert a paraguayi szenátus zárt ülésen olyan alkotmánymódosítást szavazott meg, amely lehetővé teszi, hogy az elnököt újra lehessen választani.

„Bármi, ami egy fiatalember halálához vezet, az igazságtalan. Őszinte részvétemet nyilvánítom Rodrigo Quintana családjának. És esküszöm, hogy a megölése nem marad büntetlenül. Akik felelősek ezért a szörnyű tettért, azoknak szembe kell nézniük az igazságszolgáltatással, és meg fognak fizetni tettükért” – idézte Horacio Cartes elnököt a hírtelevízió.

A fiatalember holttestét az ellenzéki liberális párt székházában ravatalozták fel. Halálával kapcsolatban négy rendőrt állítottak elő a hatóságok. A tüntetők közül 200 embert állítottak elő a rendőrök. A ravatalról készült alábbi felvétel a Deutsche Welle twitter-oldaláról származnak.

A diktatúra 1989-ben történt bukása után tiltotta Paraguay alkotmánya, hogy az ország vezetője újraválasztható legyen.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?