Román irányítású nemzetközi cigarettacsempész-hálózat ellen vizsgálódnak

Harmincnyolc romániai helyszínen végeznek házkutatást kedden az illegális migráció és a határon átnyúló bűnözés elleni igazgatóság (IGPF) keretében dolgozó határrendészek. Constanţa, Dolj, Beszterce-Naszód, Arad, Temes megyei és bukaresti helyszíneken vizsgálódnak, egy cigarettacsempészettel kapcsolatos ügyben. 

Ezzel párhuzamosan Spanyolországban 51 házkutatást végeznek a hatóságok ugyanebben az ügyben, román, bolgár és spanyol állampolgárságú személyek lakhelyén - tájékoztat közleményében az IGPF. A házkutatások során csempészett cigarettát, hamisított szállítási okmányokat, illetve az áru eladásából származó pénzösszegeket keresnek. 

A bűnbandát a feltételezések szerint román állampolgárok alkotják, akiket bolgár állampolgárságú, illetve Spanyolországban megtelepedett román társaik segítettek. A rendőrség szerint a bűnszövetkezet tagjai Bulgáriában szerezték be a csempészcigarettát, román állampolgárok által vezetett különféle járművekkel Spanyolországba szállították az árut, itt raktározták el, majd értékesítették a feketepiacon. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?