Az olasz rendőrök réme volt egy 30 éves román nő

Letartóztattak Ausztriában egy szökésben lévő, 30 éves román nőt, akit távollétében öt és fél év börtönre ítéltek Olaszországban. Az olasz sajtóban „Calamity Jane”-nek nevezett Elena Alina Stoica 14 fegyveres rablást követett el egy bűnbanda élén 2010 és 2014 között.

A román nő által vezetett bűnszervezet elsősorban dohányboltokra és kisebb üzletekre csapott le Észak-Olaszországban tartományban. 2010-ben letartóztatták, egy filmbe illő autós üldözés után. Az akkor 24 éves nő azonban terhes volt, ezért házi őrizetbe helyezték, ahonnan 3 nap elteltével megszökött.

Két év múlva Milánóban tartóztatták le újból, egy négycsillagos szállodában. Időközben elkezdődött a büntetőpere, és másfél év elteltével sikerült elérnie, hogy a fogda helyett ismét házi őrizetbe helyezzék. Elena Alina Stoica mindössze három hónap, 2014 januárjában elteltével újra megszökött, európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

„Calamity Jane”-t az osztrák és az olasz rendőrség együttműködésével fogták el újból a Steyregg nevű városkában. A nőnek hamis személyi igazolványa volt, egy luxus BMW-vel közlekedett, amelyet egy fizetett sofőr vezetett.

Kimaradt?