Letartóztatták az ingyen lakomát kedvelő romániaiak egyikét

Egyet már letartóztattak a mintegy 120 román állampolgár közül, akik fizetés nélkül távoztak egy spanyolországi vendéglőből, 2000 eurós kárt okozva az étterem tulajdonosának – közölte León tartomány rendőrségi szóvivője.

Tájékoztatása szerint több gyanúsítottat is azonosítottak, egyikük pedig már elhagyta Spanyolországot – írja a Guardian. A szóvivő nem szolgált további részletekkel az ingyen lakomát kedvelő romániaiak ügyéről, mert ez megnehezítené a nyomozást. Az viszont már ismert, hogy a tetteseket Facebookon keringő fotók alapján sikerült azonosítani.

Mint korábban írtuk, a spanyol rendőrség egy sor hasonló esetet vizsgál. A León tartományban lévő Ponferrada egyik éttermében is hagyott egy hatalmas társaság egy tízezer eurós számlát, aztán távozott fizetés nélkül, egy galíciai étteremben pedig az volt a trükk, hogy a vendégsereg elment tüzijátékozni egy étteremből, de aztán nem tértek vissza.

A pórul járt vendéglősök egyike, a bembribrei Antonio Rodriguez elmondta: éppen a tortát tálalták, amikor a keresztelőre összeült romániaiak egyszerűen kirohantak. Szavai szerint nem sértegettek senkit és nem is voltak durvák. Csak bepattantak az autóikba és elszáguldottak. „Ami igazán rossz érzés, mintha leöntenének hideg vízzel: amikor látod, hogy mennek el, és tudod, hogy semmit nem tehetsz, mert ezek hatalmas emberek nagy izmokkal” – mesélte az étterem tulajdonosa. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?