Hillary Clinton vállalta a felelősséget Bengáziért

Az amerikai külügyminiszter magára vállalta a felelősséget a bengázi konzulátus ellen intézett terrortámadás kezeléséért és védelmébe vette beosztottjait a témáról tartott szerdai meghallgatáson a szenátus külügyi bizottságában.

A tavaly szeptember 11-én elkövetett támadás négy amerikai, köztük a Washingtont Líbiában képviselő nagykövet halálához vezetett. Egy független vizsgálóbizottság megállapította, hogy a külügyminisztérium teljesen felkészületlen volt a támadásra.ckinton

„Vállalom a felelősséget” – jelentette ki Hillary Clinton, és dicsérte a tragédiára a külügyminisztériumban és más kormányügynökségeknél adott választ. Több republikánus szenátor kérdésére azzal védekezett: napokig nem volt világos képük arról, hogy mi történt.

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter ugyanakkor vehemensen tagadta, hogy az Obama-kormányzat a választási kampányra való tekintettel el akarta volna tussolni a Bengáziban tavaly szeptember 11-én történt terrortámadás tényét.

„Egyes emberek azzal vádolták Susan Rice (ENSZ-)nagykövetet és a kormányt, hogy megtévesztették az amerikaiakat. Elmondhatom, hogy ennél semmi sem állhat távolabb a valóságtól” – mondta a külügyminiszter. Republikánus politikusok ugyanis bírálták azt a beszámolót, amelyet Rice nagykövet tett néhány nappal a támadás után, amelyet akkor dühös tüntetők számlájára írtak, nem pedig iszlamista terroristákéra.

Kimaradt?