A magyarok 57,8 százaléka nem akar budapesti olimpiát

A budapesti olimpia elutasítottsága országosan 59,3 százalék, tehát a magyar társadalom abszolút többsége inkább nem szeretne ötkarikás játékokat Budapesten - írja a Magyar Nemzet az Iránytű Intézetnek a lap számára készített közvélemény-kutatása alapján.

A magyar társadalom túlnyomó többsége ellenzi a budapesti olimpiarendezést, ugyanakkor támogatná, hogy az ügyben népszavazás döntsön. Talán nem véletlen, hogy a kormány szerdán bejelentette: Magyarország visszavonja olimpiai pályázatát.

Egyedül a Fidesz–KDNP szavazói között vannak többségben a támogatók (65 százalék), de e csoportban is 30 százalék az olimpiarendezés ellen szavazott volna. A Jobbik táborában 28, az MSZP-ében 26 százalékos a budapesti pályázat támogatottsága.
Budapesten a megkérdezettek 63 százaléka elutasítaná az olimpiarendezést, 33 százalék támogatná.

62,1 százalék inkább fontosnak tartja a népszavazás megrendezését, míg 34,2 százaléknyian mondták azt, hogy inkább nem fontos.
Egy most vasárnap tartandó népszavazásra a megkérdezettek 59,5 százaléka biztosan, 20,1 százaléka pedig valószínűleg elmenne. 
A megkérdezettek 57,8 százaléka szavazna a rendezés ellen, míg mellette 35,3 százalék.

A felmérés telefonos módszerrel, február 12. és 19. között – a pályázattól való visszalépés bejelentése előtt – készült, ezerfős, a szavazókorú lakosságot reprezentáló mintán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?