Lényegében beismerte tettét a Teréz körúti robbantó

 Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn folytatólagosan kihallgatta a Teréz körúti robbantási ügy gyanúsítottját; a férfi a kihallgatáson vallomást tett, melyben lényegében beismerte a bűncselekmény elkövetését - közölte az MTI érdeklődésére a főügyészség szóvivője.

Nagy Andrea elmondta: a nyomozás jelenlegi szakaszában az ügyészség elemzi a gyanúsított által elmondottakat, és összeveti azokat a nyomozás során beszerzett egyéb bizonyítékokkal, így a vallomás részleteiről jelenleg nem adható tájékoztatás. Az MTI kereste az ügyben hétfőn P. László ügyvédjét, de többszöri megkeresésre sem tudta elérni.

Brunner Tamás pénteken még csak annyit közölt az MTI-vel, hogy P. László részletes vallomást tett a nyomozóknak. Az M1 aktuális csatorna szombat esti Híradója úgy értesült, hogy a gyanúsított férfi részleges beismerő vallomást tett: azt ismerte el, hogy ő látható a térfigyelő kamerák felvételein, illetve övé volt az a hátizsák, amelynek a maradványait megtalálták a helyszínen.

Tavaly szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen. Az elkövetéssel gyanúsított férfit október 19-én Keszthelyen fogták el.

Címlapi illusztrációnk forrása: MTI

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?