Donald Tusknak is fogadkozott Sorin Grindeanu kormányfő

Az Európai Tanács elnökének, Donald Tusknak mutatta be pénteken Sorin Grindeanu miniszterelnök a román kormány prioritásait, megerősítve a kabinet elköteleződését a korrupcióellenes küzdelem folytatása mellett.

A kormány pénteki közleménye szerint Donald Tusk és Sorin Grindeanu brüsszeli találkozója során az európai kérdések, valamint az új román kormány prioritásai szerepeltek napirenden.

"Románia miniszterelnöke bemutatta a kormány prioritásait, különös hangsúllyal a gazdasági fejlődést elősegítő intézkedésekre, amelyek a jelenlegi európai kontextusban és az állampolgárok közvetlen érdekei tekintetében kiemelt fontossággal bírnak. A kabinet vezetője ugyanakkor megerősítette a kormány elköteleződését a korrupcióellenes harc folytatása mellett, ebben az értelemben pedig kifejezte együttműködési szándékát az európai intézményekkel” - olvasható a közleményben.

A közlemény szerint Grindeanu kormányfő alapvető fontosságúnak nevezte az Európai Unió egységének megőrzését. „A feldarabolódás irányába mutató kezdeményezéseket határozottan meg kell állítani” - szögezte le a miniszterelnök.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?