Ketten megsérültek egy texasi főiskolai lövöldözésben

Újabb főiskolán lövöldöztek az Egyesült Államokban. Most az észak-houstoni Lone Star College egyik campusán dördültek lövések. Legalább két áldozatot kezeltek lőtt sebbel, őket a sebészetre szállítottak – írta meg az ABC Local. Több iskolás sikítva rohant ki az iskolából.

Egyelőre nem volt hivatalos tájékoztatás a lövöldözéssel kapcsolatban, de azt gyanítják, hogy – mivel a rendőrség a közeli fás területet fésüli át – a gyanúsítottak még keresik. A helyszínen több mentőst láttak kezelni legalább három embert, akik lőtt sebet szereztek. Egyiküket kórházba vitte a mentő. A helyszínre érkezett egy SWAT-egység is.texas

Néhány tanuló arról beszélt, hogy a lövöldözés a könyvtár és a kávézó között történhetett. Az egyikük öt lövést számolt, más hat vagy hét lövésről számolt be. A campus egy részét evakuálták, másokat az északi oldalon lévő óvóhely felé irányítottak.

Az elmúlt évek egyszer szaporodó iskolai lövöldözései, és a fegyveres erőszak fokozódása miatt Barack Obama amerikai elnök a fegyveres erőszak visszaszorításához 19 különböző rendelettel akarja megszigorítani a fegyvertartási szabályokat. New York, ami ezzel a legelső állam lesz, a decemberi newtowni mészárlás után szigorítja a fegyverekre vonatkozó előírásokat: ott megtiltják a „támadó lőfegyverek" beszerzését, és kiterjesztik ennek a kategóriának az értelmezését. 

Kimaradt?