A rádiót állítgatta, ezért okozott halálos balesetet a romániai kamionos

A rádiót állítgatta, ezért nem figyelt az úttestre az ütközés előtti másodpercekben az a romániai kamionos, aki kedden halálra gázolt egy szolgálatban lévő rendőrnőt az M5-ös autópályán.  A 47 éves férfi előzetes letartóztatását kéri az ügyészség.

Előzetes letartóztatásba helyezné a Budakörnyéki Járási Ügyészség azt a román kamionost, aki kedden halálos baleset okozott Gyál határában, az M5-ös autópályán. Mint megírtuk, az áldozat egy fiatal készenléti rendőr, a 23 éves Menus Anikó volt.

A rendőr szolgálati Audijából kiszállva, éppen a leállósávban igazoltatta egy Toyota sofőrjét, amikor az úttestről lesodródó kamion valósággal az autók közé robbant. A teherautó elsodorta és maga alá rántotta a rendőrnőt, letarolva a két autót: a baleset során az áldozat kollégája és a Toyotát vezető nő is súlyosan megsérült.

Az ügyészség közleménye szerint a román kamionos az autópálya 23 kilométerszelvényének térségében járva nem a vezetésre figyelt, hanem a rádiót próbálta beállítani, emiatt lehaladt a leállósávba, ahol éppen rendőri intézkedés folyt.

„A halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsított férfi esetében a cselekmény jellege, tárgyi súlya miatt szökésétől, elrejtőzésétől okkal lehet tartani. Ezért a Budakörnyéki Járási Ügyészség a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését indítványozta” – olvasható a közleményben.

Kapcsolódók

Kimaradt?