A magyarországi utazás veszélyeire figyelmeztet a román külügy

A külügyminisztérium arra figyelmezteti a Magyarország területén tartózkodó vagy áthaladó sofőröket, hogy Budapest főpolgármestere hétfőtől betiltotta azon gépjárművek közlekedését, amelyeknek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0; 1; 2; 3; 4, vagy amelyek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot. 

A magas szállópor-koncentráció miatt elrendelt közlekedési korlátozás naponta reggel 6-tól 22 óráig van érvényben Budapest közigazgatási területén - írja az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közleményében a külügyminisztérium. A korlátozás nem érvényes az M0-ás Budapesten áthaladó szakaszain, valamint a Nagykovácsi - Szépjuhászné - Budakeszi, Nagykovácsi - Nagyrét -Máriaremete - Hidegkúti útszakaszokon. A korlátozás megszegése miatt 150 ezer forintos pénzbírság is kiróható. 

A betegeket szállító, élelmiszerszállító és mozgássérülteket szállító autók kivételt képeznek. 

A segítségre szoruló turisták Románia budapesti nagykövetségének +3613847689-es telefonszámán kérhetnek konzuli segítséget. 

A külügyminisztérium felhívja a külföldre utazó román állampolgárok figyelmét a http://www.utinform.hu weboldalra, valamint a Călătoreşte în siguranţă applikációra, amelyen utazási tanácsokat kaphatnak, és tájékozódhatnak az érvényben lévő figyelmeztetésekről. 

Kimaradt?