Sanders: mulattató volt, hogy Trump a beiktatási beszédben a mögötte ülő elitet támadta

Bernie Sanders, vermoni szenátor szerint mulattató volt, ahogyan beiktatási beszédében Donald Trump támadta az elitet, amelyik mögötte ült.

Bernie Sanders, aki Hillary Clinton vetélytársa volt a demokraták elnökjelöltségéért folytatott választási küzdelemben, a CBS televízió Szemben a nemzettel című vasárnap délelőtti televíziós vitaműsorában fejtette ki véleményét Trump beiktatási beszédéről.

A szenátor nem mulasztotta el megjegyezni azt sem, hogy a Donald Trump mögötti VIP-szektorban csupa milliárdos ült. Hangsúlyozta, hogy a beiktatáson az ország néhány legbefolyásosabb személyisége vett részt, s hozzátette, hogy ők az elmút-tíz-húsz évben csak tovább gyarapították a vagyonukat, miközben a középosztály "összezsugorodott". "Mulatságosnak találom, hogy támadod az elitet, miközben ez az elit a hátad mögött ül" - szögezte le Bernie Sanders.

A vermonti szenátor kitért az egészségbiztosítás ügyére is. Hangsúlyozta, hogy ha Trump elnök komolyan kiállna a dolgozó családokért, akkor "nem dobná ki húszmilliónyi dolgozó ember egészségbiztosítását" és nem csökkentené az idősek és a szegények orvosi ellátását segítő két program (a Medicare és a Medicaid) költségvetését sem. "A legjobb, amit Trump úr tehetne, hogy még ma Twitter-üzenetet ír és ebben megnyugtatja az amerikai népet, hogy amikor a kampányban ígéretet tett, hogy nem nyúl hozzá a Medicare és a Medicaid-programokhoz, akkor nem hazudott" - fogalmazott Sanders.

Donald Trump a választási kampányban az Obamacare néven ismertté vált egészségbiztosítási törvény visszavonását ígérte, s a beiktatása utáni első cselekedete, pénteken este, az volt, hogy elnöki rendeletben könnyített az Obamacare eddigi szabályain, és megígérte a törvény mielőbbi viszavonását és új törvény elfogadását.

Kapcsolódók

Kimaradt?